Obilježavanje godišnjice smrti generala Mustafe Hajrulahovića – Talijana

Članovi porodice, prijatelji, saborci, te mnogobrojne zvanice  su 08.03.2023. godine odavanjem počasti i polaganjem cvijeća obilježili 25 godina od smrti generala Mustafe Hajrulahovića-Talijana. Istinski heroj, patriota, koji je zadužio domovinu Bosnu i Hercegovinu, bio je omiljen među saborcima i Sarajlijama. 

Današnjem obilježavanju pored delegacije Jedinstvene organizacije boraca “Unije veterana” Kanton Sarajevo, prisustvovao je i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo, Omer Osmanović. Ovim povodom, prisutni su se prisjetili generala Hajrulahovića, istinskog borca protiv nacionalističkih ideologija, heroja odbrane Bosne i Hercegovine.

Mustafa Hajrulahović rođen je u Banja Luci 22. januara 1957. godine. Završava Mornaričku vojnu akademiju sa odličnim ocjenama, a nakon toga školu za pomorskog diverzanta ili preciznije postaje stručnjak za diverzije na moru i kopnu. Kao najbolji među diverzantima, postaje komandant odreda, a zatim i diviziona. Bio je prvi ratni komandant 1. korpusa AR BiH, general Armije RBiH. Preminuo je 08. marta 1998. godine.