Obilježavanje 31.godišnjice formiranja 105. MtBr

Jedinstvena organizacija boraca “Unija veterana” Općine Centar je upriličila svečano obilježavanje 31. godišnjice od osnivanja 105. motorizovane brigade, kojem su prisustvovale brojne delegacije i to: delegacija Ministarstva za boračka pitanja KS, Jedinstvene organizacije boraca “Unija veterana” Kanton Sarajevo, JOB-a Općine Centar i ostalih boračkih organizacija i saveza, učenici osnovnih i srednjih škola, članovi šehidskih porodica i porodica  poginulih boraca, kao i mnogi drugi saborci, sugrađani i patriote naše Domovine,  kojom prilikom je položeno cvijeće i učenjem Fatihe te minutom šutnje odata  dužna počast poginulim pripadnicima ove brigade.

Prema protokolu delegacije su prvo položile cvijeće na mezarju ispred Alipašine džamije. Nakon toga na šehidskom mezarju Kovači ispred zajedničkog spomen-obilježja, kao i pored mezara Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva BiH i vrhovnog komandanta Armije RBiH.

Delegacije su obišle spomen-obilježja „Vječna vatra“ i Spomenik ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. godine gdje su odali dužnu počast za 1.601 ubijeno dijete tokom protekle agresije na Bosnu i Hercegovinu i opsade Sarajeva.

Nakon toga je delegacija obišla i spomen-obilježje poginulim maloljetnim borcima Armije i MUP RBiH u Ulici Koševo. Ispred spomen-ploče na šehidskom mezarju na pomoćnom terenu stadiona Koševo i gradskim grobljima Lav, Sveti Josip i Sveti Marko također je položeno cvijeće, da bi delegacije na kraju obišle spomen-obilježje „Blekin potok“ u Aleji breza u Nahorevskoj ulici, te spomen-obilježje Oazu mira u Pionirskoj dolini.