Dan veterana i 30. godina od osnivanja JOB-a “Unije veterana” Kanton Sarajevo

Akademija u povodu obilježavanja “Dana veterana” i 30. godišnjice osnivanja Jedinstvene organizacije boraca “Unija veterana” Kantona Sarajevo upriličena je sinoć (15.11.2022. godine) u multimedijalnoj sali Fonda Memorijala Kantona Sarajevo na Kovačima. Svečani skup u organizaciji kantonalnog JOB-a bio je prilika za evociranje sjećanja na sve one koji su se nesebično žrtvovali u odbrani Bosne i Hercegovine i njenog glavnog grada, kao i na događaje koji su obilježili period agresije na našu zemlju 1992 – 1995 godine.

Sudionicima svečanog skupa su se obratili i čestitke povodom Dana veterana i 30. godišnjice JOB-a Kantona Sarajevo uputili su  kantonalni ministar za boračka pitanja Dr. Omer Osmanović i gosp. Mirza Terzo VD Ministra za pitanje boraca i invalida rata FBiH.

Predsjednik Upravnog odbora Ismet Imamović, podsjetio je na slavne dane kada su, uprkos najtežim iskušenjima, a zahvaljujući brojnim znanim i neznanim herojima, odbranjeni cjelovitost, neovisnost i suverenitet međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine.

Akademija je bila prilika i za dodjelu povelja i zahvalnica najzaslužnijima za brigu o boračkim kategorijama, a skup, koji je počeo  intoniranjem himne BiH i odavanjem počasti braniteljima BiH, propraćen je prigodnim kulturno – umjetničkim programom.

Povelje su dobili: Barić Iljko, Kobiljak Ferid, Berilo Emin, Marevac Abdulah , Čorbo Enes, Dupovac Hamid, Pilić Ahmet, Avdibegović Faik i Rizvo Edib.                                                           

Zahvalnice su dobili: Kahriman Arif, Udruženje Haber – Spomen soba Vogošća, Durmo Huso, Kruščica Ismet, Hajdarević Hajrudin, Ejubović Selver, SelimovićEnisa, Katica Suad, Čengić Sulejman.