Obilježavanje godišnjice pogibije 8.pripadnika policije na brdu Hum

U okviru manifestacije ”Tarčinske jeseni”, dana 11.10.2022. godine je u organizaciji udruženja ”Veterani policije SJB” iz Hadžića prigodno obilježena 27. godišnjice pogibije osam pripadnika policije na brdu Hum – Treskavica. Polaganjem cvijeća, te odavanjem počasti prisutni su evocirali uspomene na pripadnike MUP-a koji su živote položili u akciji koja se odigrala posljednjih dana agresije na Bosnu i Hercegovinu.Počast ovim stradalim herojima odbrane naše domovine odali su delegacija JOB-a “Unije Veterana” Kanton Sarajevo, ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović, saborci i članopvi porodica poginulih.

Ministar Osmanović je  ovom prilikom, poručio da se istina o našim borcima mora uvesti u udžbenike, kako bi se sačuvala uspomena na njih.

Posljednjih dana agresije na Bosnu i Hercegovinu, tačnije 11. oktobra 1995. godine, na Treskavici je poginulo osam pripadnika MUP-a RBiH: Selim Tufo, Atif Tufo, Amir Agić, Erik Tiro, Edin Hajro, Rusmir Nikšić, Šaban Muhibić i Šemsudin Čilaš.